ActivitatsNotícies

Una novel·la negra que ens acosta a la realitat d’Àfrica i als interessos creats entorn del futur energètic.

És hora de solucions federals, pactades i acordades lluny de l’unilateralisme.

La celebració del primer any d’esdeveniments organitzats per Federalistes d’Esquerres de L’Eixample de Barcelona el dimarts 25 d’octubre de 2022, va portar als assistents en la llibreria Byron a descobrir la novel·la negra de l’antropòleg, escriptor i activista Miguel Pajares.

Els temes del llibre, la responsabilitat, el canvi climàtic i l’espoliació, van servir de guia per a assenyalar i discutir les zones fosques del camí verd occidental.El continent africà, espoliat per a impulsar el desenvolupament europeu, espoliat perquè la manera de vida occidental pugui existir, és un formiguer de moviments juvenils i socials amb gran consciència política i que s’articulen al voltant de les idees de la defensa de la terra, la lluita contra la contaminació i les destrosses de les multinacionals.

Mentre a Europa afrontem el canvi climàtic tancant els ulls a les necessitats de recursos de la nova revolució verda energètica i amb un activisme que ha perdut embranzida a l’hora de mobilitzar protestes ciutadanes.

El canvi climàtic potenciarà les migracions i els conflictes originats primàriament per l’eterna lluita entre agricultura i ramaderia, i canviarà les seves característiques obrint l’interrogant sobre les grans urbs costaneres, atractors de la gran intramigració africana. Enfront d’uns moviments migratoris que són necessaris, Europa camina perduda en la retroalimentació de polítiques poc racionals i rebutjos socials infundats. És hora de solucions federals, pactades i acordades lluny de l’unilateralisme, és hora de desenvolupar el món del cooperativisme, de potenciar les sobiranies energètiques i alimentàries locals en coordinació global.

Però l’entretinguda novel·la de Miguel Pajares no ens acosta a un món de pessimisme, ens proposa un món d’activisme i de decisions compartides. Un món federal.