ActualitatNotícies

Els passats dies 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre, Marcel Vidal, soci de la nostra associació, va participar a la ‘European Youth Summit 2022’, una trobada organitzada per l’entitat Equipo Europa, que es va celebrar a Bilbao, i on 150 joves de diferents països van debatre i elaborar diverses propostes per millorar l’actual funcionament de la Unió Europea.

Les diferents proposicions van ser treballades i debatudes en cinc comissions, cadascuna sobre una àrea diferent: drets i llibertats, transició ecològica, integració europea, economia i democràcia. Prèviament, dos experts de cada matèria havien impartit una sessió teòrica als membres de cada comissió per tal que aquests tinguessin un major domini de les temàtiques a l’hora de plantejar les propostes. Les resolucions aprovades es faran arribar a les institucions europees amb l’objectiu que aquestes siguin tingudes en compte.

Per altra banda, és important subratllar que l’encontre va comptar amb la participació de figures destacades de l’esfera política europea, com per exemple Joaquín Almunia (va ser vicepresident de la Comissió Europea, comissari europeu d’Assumptes Econòmics i Monetaris, i comissari europeu de la Competència), l’exministra d’Afers Exteriors Arancha González Laya o Jaume Duch, director general de Comunicació del Parlament Europeu.

Vídeo de la notícia en RTVE: https://twitter.com/RTVEPaisVasco/status/1575862772243435520?t=tVNo9H7-hPLeiKq2tooh_g&s=08