ActualitatNotícies

Amb la presència de destacats dirigents municipals

Federalistes d’Esquerres – UEF Catalunya organitza aquest dissabte 17 de setembre a Badalona la jornada sota el títiol “Fer federalisme des dels Ajuntaments”. Aquest esdeveniment d’àmbit nacional el fem en un moment on els actors polítics comencen a preparar la campanya de les eleccions municipals del maig del 2023. Davant aquesta perspectiva, Federalistes d’Esquerres vol fer públiques les seves propostes perquè es tinguin en compte de cara als pròxims comicis, ja que el municipi és l’administració més pròxima a la ciutadania; és qui gestiona les qüestions que afecten la vida quotidiana, com ara mobilitat, habitatge, educació, gent gran o migracions, entre d’altres. L’administració local és per tant el lloc on es practica el federalisme del dia a dia, basat en la fraternitat, la corresponsabilitat i la proximitat entre el poder polític i la ciutadania.
La jornada començarà el dia 17 a les 9:30h del matí amb l’obertura a càrrec de la presidenta de Federalistes d’Esquerres, Mireia Esteva, i la salutació de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro. Tot seguit intervindrà Nicolás Sartorius, president de l’Asociación por una España Federal, a la qual pertany FED. Després, Mireia Esteva presentarà el document municipalista que ha elaborat l’associació. I la resta del matí hi haurà dues taules rodones amb la participació de dirigents municipals com Jordi Sanjosé, exalcalde de
Sant Feliu de Llobregat; l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell; o Lluís Medir, exalcalde de Palafrugell.
Aquest és el tercer cop que FED organitza la jornada “Fer federalisme des dels Ajuntaments”, amb l’objectiu que sigui útil per difondre les nostres propostes destinades a resoldre els problemes reals de la gent, i que hem resumit en el document que adjuntem, junt amb el programa de la jornada.
L’esdeveniment és obert al conjunt de la ciutadania inscrivint-se en aquest enllaç: https://forms.gle/zQcS45kBBWpL53js6

Podeu consultar el programa de la jornada aquí: https://federalistesdesquerres.org/wp-content/uploads/2022/07/Programa-III-
Jornada-Federalisme-i-Municipi-cat-1.pdf

I el document municipalista de Federalistes d’Esquerres aquí:
https://federalistesdesquerres.org/wp-content/uploads/2022/07/DOCUMENT-
FINAL-FEDERALISME-I-MUNICIPI.pdf