ActualitatNotícies

La Presidenta de Federalistes d’*Esquerres (FED), Mireia Esteva, va participar, el dissabte 25 de juny en la celebració del Dia Federalista, que ha instituït Federalistes del País Basc, en ocasió de la commemoració del “Pacte Federal” subscrit a Eibar per les forces federalistes basc-navarreses el 23 de juny de 1869.
Van participar també en l’acte Zulima Pérez Seguí (Federalistes de la Comunitat Valenciana), Santiago Coello (Federalistes d’Aragó), i Alberto López Basaguren, President de Federalistes Bascos.

Més enllà de la celebració, que va simbolitzar la convergència dels qui, des de diferents realitats, recolzem el federalisme com la via més adequada per a garantir, de manera viable, el desenvolupament de l’actual Estat de les Autonomies, les diferents intervencions van coincidir que la crisi pandèmica ha reafirmat el nostre horitzó, tant a la UE com a Espanya, no pot ser un altre que avançar pel camí federal.

Es va manifestar en la trobada la necessitat d’abordar una reforma tant de les lleis, com de la Constitució. I es va insistir en la responsabilitat dels qui (els partits polítics) tenen l’obligació de fer-la possible.

També es va coincidir en la voluntat de promoure organitzar activitatscompartides entre les diferents entitats federalistes, i de promoure el seucreixement en tots els territoris.Va explicar Mireia Esteva la nova etapa que inicia FED, després de la seva recent Assemblea, significada pel reforçament del seu cos doctrinari, el seu creixement orgànic, l’expansió pel país, la seva renovada vocació municipalista, i el seu posicionament en les institucions i el teixit associatiu.