ActualitatNotícies

La Junta Directiva de l’Associació per una Espanya Federal (AEF) es va reunir ahir, presidida per Nicolás Sartorius, per a informar de les trobades institucionals mantingudes i acordar el pròxim calendari d’activitats. Igualment, es va instar les associacions que no disposen de pàgines web a crear com més aviat millor les mateixes, per al que es va oferir la col·laboració de l’equip de comunicació de la AEF.

La Junta Directiva de la AEF, va celebrar ahir una reunió ordinària, la primera des de l’Assemblea General que va tenir lloc el 20 de setembre del passat any i que va elegir al president i a les persones que formen part del citat òrgan. En representació de Federalistes d’Esquerres va assisitir el President de l’associació, Joan Botella i el Vicepresident, Josep Sampera.

No obstant això, en aquest temps s’han succeït les trobades institucionals, contactes i reunions en diferents comunitats autònomes per a avançar en la constitució d’associacions federalistes en, pràcticament, tot el país. En un temps dominat per la pandèmia, la crisi energètica o la invasió russa d’Ucraïna, Nicolás Sartorius va recordar que s’ha mantingut l’activitat de l’associació amb la celebració de dues trobades institucionals, un amb la Ministra d’Administració Territorial i Funció Pública, i també Portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, i un altre amb el President del Senat Ander Gil.

A la reunió amb la ministra van acudir Nicolás Sartorius i els presidents de les associacions al País Basc i Aragó, Alberto López Basaguren i Santiago Coello, i en paraules de Sartorius la ministra es va manifestar especialment sensible a l’activitat de la AEF i es va mostrar disposada a col·laborar amb l’associació en el futur. A la trobada amb el President del Senat, Ander Gil, van acudir Sartorius i el president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella.

El Senat com a cambra de representació territorial, és el lloc idoni per a debatre sobre l’organització territorial de l’Estat i, en aquest sentit, el president va oferir el Senat per a acollir jornades de debat sobre autonomisme i federalisme. Les trobades amb Isabel Rodríguez i Ander Gil van ser qualificats de molt positius en la reunió de la Junta Directiva de la AEF.

D’altra banda, Nicolás Sartorius va informar de la constitució de noves associacions en les comunitats de Castella i Lleó i Galícia, l’ingrés de les quals en l’Associació per una Espanya Federal va quedar formalitzat ahir, i de contactes per a la seva pròxima creació en les comunitats de Múrcia i Navarra. En aquesta última, el procés de formació de l’associació federalista es podria concretar en els pròxims mesos. Finalment, la Junta Directiva va decidir posar en marxa en el que queda d’any una Jornada de difusió i debat sobre el federalisme en cadascuna de les comunitats autònomes.