ActualitatNotícies

El 16 de febrer la Fundació Rafael Campalans  va presentar a la seu del Col·legi de Periodistes, el document: “APUNTS PER A UNA REFORMA FEDERAL DEL SISTEMA DE FINANÇAMENT AUTONÒMIC”.

És un document que té per objectiu obrir de nou el debat, des de Catalunya i per a tota Espanya, sobre la necessària, urgent i imprescindible reforma del sistema de finançament autonòmic. I ho fa des d’una perspectiva federal, per poder articular un sistema que pugui respondre alhora als principis d’autonomia i solidaritat, que són garantia d’estabilitat i cohesió. Es centra en les quatre qüestions que es consideren clau: la suficiència dels recursos, el repartiment dels impostos, el criteri d’anivellament i les institucions per a la co-governança. Les propostes són obertes i s’inspiren també en la realitat múltiple i diversa dels països federals més propers.

En la presentació hi van participar les dues autores: Montserrat Colldeforns  i Mª Antònia Monés (ambdues membres de Federalistes d’Esquerra), i el catedràtic emèrit de la Universitat de  València Francisco Perez, director del IVIE, una de les institucions acadèmiques en l’actualitat més rellevants per a l’estudi del federalisme fiscal aplicat a Espanya. La presentació de l’acte la va dirigir el periodista Xavier Vidal- Folch.

Aquí trobareu l’enllaç per a veure l’acte de presentació (you tube) i també l’enllaç a les versions ja disponibles en català i castellà del text del document.

https://www.youtube.com/channel/UCbw15NLqloASFVgUgb_7xMw 

https://fcampalans.cat/uploads/publicacions/pdf/frc_papersdelafundacio172_web.pdf 

https://fcampalans.cta/uploads/publicacions/pdf/frc_papersdelafundacio172_cast_web.pdf