ActualitatNotíciesOpinió

Aquesta setmana ens ha deixat Enric Ferreras, un dels socis que formava part de la gran família de Federalistes d’Esquerres des dels seus inicis. Molts li coneixien pel seu àlies de Cosme Modolell que utilitzava amb sornegueria en xarxes socials i en el seu blog que sempre estava actualitzat, i amb el qual també es va prodigar en la ràdio i la televisió badalonines com a tertulià i fins i tot com a presentador del programa divulgatiu Badalona camina. Recordarem a Enric per la seva enorme afabilitat, pel seu somriure amable i pel seu lliurament a la causa federalista que li va portar a crear amb molt d’èxit el grup “Amics, coneguts i saludats del federalisme” per a intentar animar el debat federalista i del qual alguns de nosaltres vam tenir la sort de formar part.

Militant de pedra picada per la justícia social i el progrés, va ser impulsor de Federalistes d’Esquerres a la seva ciutat, Badalona, i presentador de la seva multitudinària posada de llarg en el Centre Cívic La Salut el desembre de 2014. També va fer costat a Federalistes dEsquerres en altres localitats del Barceloní Nord, amb les quals a més treballava en xarxa en temes veïnals i relacionats amb la gent gran, presidint la Plataforma de la Gent Gran de Badalona.

L’1 d’octubre va anunciar que estaria desaparegut durant un temps per a sotmetre’s a un tractament contra el càncer i a la fi de gener va explicar des de l’hospital que feia uns diesmolt dolents a conseqüència de la químio i que ja no se sentia amb forces.

Les seves idees les plasmava en el seu blog “Notes diverses” que existia des de 2009 i en el qual s’anunciava a manera de benvinguda: “Tot allò que se m’ocorre tinc el mal costum d’escriure-ho. Aquí trobareu tot, us pot agradar més o menys, però sempre, sempre, és la meva sincera i honrada opinió”.

Esperem poder continuar descobrint-te en els teus escrits, Enric. En l’últim, datat el 26 de setembre de 2021, feies una crida a posar tota la nostra obstinació a defensar la civilització de la barbàrie a través dels grans principis humanistes de la llibertat, la igualtat i la solidaritat. Intentarem seguir els teus consells i el teu exemple, que ens feien millors persones. Moltes gràcies, company. Pel treball fet aquests anys, pel teu afecte i pel compromís que et va acompanyar fins al final. No t’oblidarem.