ActualitatNotícies

El passat dia 14 de desembre es va presentar en públic l’associació Federalistas de Castilla – León. L’acte tingué lloc a la Facultat de Traducció i Intepretació de la universitat de Salamanca, amb l’assistència d’unes cinquanta persones – universitaris, sindicalistes, professionals …

A més dels companys de la nova associació, que presideix Angel Esparza, hi varen prendre part Nicolás Sartorius, president de l’Asociación por una España Federal i Joan Botella, en nom de Federalistes d’Esquerres.
La constitució de l’agrupació castellano – lleonesa té una gran significació, tant en termes simbòlics, pel que representa com a alternativa a velles visions centralistes , com organitzatius, ja que gairebé es completa el cercle de les estructures federalistes al país. Avui només queden sense una entitat federalista dos territoris reduïts ( Astúries i Múrcia), i les Illes Canàries, on les dificultats de comunicació (tant internes, entre illes, como externes, entre les illes i la
península) són un obstacle major.
S’ha commemorat que fa 500 anys de la batalla de Villalar, en què les forces de la Castella comunera, municipalistes i federalistes, van ser derrotades per l’exèrcit de Carles I, que  encarnava la visió centralista que acabaria imposant-se a escala de tot Espanya. La constitució de la nostra associació equivalent representa un gest de primera importància, en moments en  què cobra una gran significació la preocupació per l’Espanya buïda, en pèrdua de població i de
serveis, com a conseqüència de les polítiques dels sectors més centralistes de la dreta espanyola.