ActualitatOpinió

“Més enllà del periodisme, és notable l’aportació d’Antonio Franco al catalanisme plural i obert, tan minoritzat en l’última dècada, a Barcelona i a Madrid. Pocs ciutadans, ja no tan sols periodistes, han fet tant de catalanisme i han defensat tan bé l’autogovern a Madrid i han fet alhora tant d’espanyolisme constitucional a Barcelona. En les paraules, per descomptat, perquè el periodisme es fa amb paraules escrites i parlades. Però també en els fets, en l’organització del periòdic, en el sistema de treball, en la participació creuada entre redaccions. Ho va fer primer amb El Periódico i després amb EL PAÍS, periòdics tots dos en deute amb la seva aportació a la construcció encara en marxa d’una Espanya i d’una Catalunya plurals, incloses una en l’altra i totes dues incloents.”

Mor Antonio Franco, constructor de periòdics (El País, 25 de setembre de 2021)