ActualitatNotíciesTertúlia

Al cap d’un any de recés, aquest dissabte han tornat les tertúlies federalistes de Federalistes dEsquerres en Alibri.
El convidat ha estat el director del Diari de Girona, Jordi Xargayó, que ha analitzat l’escenari polític obert a Catalunya després del 14F.
Hi haurà govern entre ERC i Junts? Xargayó va pronosticar que tot dependrà de si Carles Puigdemont és capaç o no de forçar una repetició de les eleccions.
En què país democràtic es comença una legislatura anunciant una moció de confiança? Va ser el que es va debatre respecte a l’acord aconseguit entre ERC i la CUP i també les repercussions té que una formació com aquesta sigui la que marqui la política catalana.
Jordi Xargayó va analitzar també els escenaris que s’haurien obert a Catalunya amb una llei electoral diferent que no hagués propiciat l’hegemonia nacionalista i amb ella la corrupció que s’ha derivat del domini del pujolismo durant quaranta anys.