Opinió

“A Catalunya, on els partits nacionalistes i independentistes han governat durant uns 33 anys, la majoria dels geriàtrics s’han privatitzat; molts ara són propietat de companyies i fons d’inversió internacionals que s’han beneficiat d’ajudes públiques. Durant el confinament, aquestes residències i els escassos centres públics han sumat 2.000 morts. La responsabilitat no és de Madrid; fa dècades que es van traspassar les competències de Sanitat i Afers Socials.

No volem tornar a veure com les famílies s’acomiaden des de lluny, plorant a crits, mentre un sacerdot emmascarat pronuncia un ràpid i impersonal respons. Als morts d’aquesta crisi vírica i a les seves famílies cal donar-los un responsum, una resposta. Deixeu-los descansar en pau, a ells i a les seves famílies, guardeu respecte. Senyors polítics, almenys mentre enterrem els nostres morts, mantingueu la decència.”

Deixeu-nos fer el dol en pau (El País, 21 d’abril de 2020)