ActualitatOpinió

“D’entrada, recordem l’obvi: des que el món és món són els rics els que volen separar-se dels pobres, no els pobres dels rics; ara ocorre un altre punt: són els europeus del nord els que volen separar-se dels del sud, els italians del nord dels italians del sud, els alemanys del sud (els muniquesos, els rics) dels del nord (els berlinesos, els pobres). La brillant propaganda secessionista apaivaga la mala consciència de les seves encantades víctimes assegurant que els rics catalans som, naturalment, una excepció a aquesta regla, i que no volem separar-nos dels pobres extremenys i andalusos, sinó només del ric Madrid franquista; però la veritat és que ni Madrid és franquista ni el secessionista més alienat per la propaganda creï en el seu fur intern que Catalunya voldria separar-se ara mateix d’Extremadura si Extremadura fos més rica que Catalunya.”

La revolució dels rics (El País, 8 de març de 2020)