ActualitatOpinió

“La sanitat pública funciona aquests dies com si Espanya fos un país veritablement federal. Les comunitats autònomes es coordinen amb el Govern central davant d’una situació objectivament greu, sense gaires ganes de gresca. De moment és així. Veurem el temps que dura. Algú ha sentit la consellera de Sanitat de la Generalitat de Catalunya reclamar la plena sobirania per gestionar en solitari la problemàtica del coronavirus? Han aixecat la veu els consellers de Sanitat de Galícia
i el País Basc per escalfar les seves respectives campanyes electorals? Tots són conscients que s’hi juguen molt. Estem davant d’una increïble paradoxa: a la premsa i al Parlament, Espanya es trenca cada dia de bon matí; a les reunions de coordinació al Ministeri de Sanitat, impera –de moment– una disciplina prussiana.”

EL llac dels cignes (La Vanguardia, 5 de març de 2020)