ActualitatOpinió

“Torra va adduir que amb la seva actitud defensava les institucions, argument al qual continua recorrent per a negar-se a retornar l’acta de diputat o per a no acatar cap de les resolucions judicials que l’afecten. És una actitud de puresa enfront del pragmatisme de la realitat o al respecte de la separació de poders, sempre tan negada. Però la puresa és com l’aleteig de la papallona que pot provocar una catàstrofe. El simple acte de negar-se a retirar una pancarta, un gest propi d’un activista, acaba provocant la catàstrofe de emmanillar un *Parlament incapacitat per a aprovar lleis que milloren la vida de la gent i el naufragi d’un Govern que ja a penes es mantenia a flotació. Si JxCat no rectifica, les eleccions anticipades són l’única sortida.”

La ficció i la puresa (El Periódico, 28 de gener de 2020)