ActualitatOpinió

“L’entossudiment, la marxa enrere, el retard en la revisió del text constitucional per temor a Vox o als independentistes és un error perquè la millor defensa de la Constitució és la seva reforma. En quatre dècades, no s’ha tocat ni una coma dels capítols més importants de la Carta Magna i els únics retocs s’han limitat a qüestions menors, excepte la modificació de l’article 135 per a donar prioritat al pagament del deute exterior durant la crisi financera. Contrasta aquesta por als canvis amb el que ocorre en altres països. A França, per exemple, la Constitució de 1958 s’ha reformat en 25 ocasions.

És cert que la situació política, dominada per la polarització i en enfrontament, no afavoreix la reforma constitucional, però la revisió és imprescindible per a abordar moltes qüestions pendents, entre elles la solució del problema català. En qualsevol cas, i malgrat les dificultats que comporta, és molt pitjor l’immobilisme que la reforma.”

La millor defensa de la Constitució és reformar-la (Crònica Global, 8 de desembre de 2019)