ActualitatOpinió

“No estem vacunats contra els actes violents. I als actes violents s’hi arriba escalfant les coses. Primer són sarcasmes, després desqualificacions personals, després insults i, al final, qüestions que sí que es podrien incloure en el concepte de delictes d’odi, aquesta nova figura del Codi Penal que considera violència no només fer lesions físiques a les persones, sinó també promoure calúmnies, difamacions, etc. Rabejar-se. Això ho observo i em preocupa, perquè em fa pensar en fets com el que va passar a la campanya del referèndum del Brexit, en un país amb tanta tradició democràtica, on sembla que tot es pot resoldre a través de consultes, etc., però que es va cobrar una víctima en la persona d’una diputada laborista anti-Brexit. Això es justifica dient que sempre hi ha un boig… Les persones, que vivim amb les nostres dificultats personals, els nostres afanys, els nostres traumes, influïdes pel clima social, podem ser arrossegades a realitzar actes incomprensibles en una situació diguem-ne de normalitat.”

Entrevista a Neri Daurella (El Triangle, 2 de novembre de 2019)