ActualitatOpinió

“A vegades les idees són dolentes, perverses. S’insisteix que s’han de respectar totes les idees, i que Espanya no és una democràcia, perquè no reconeix el dret d’autodeterminació de Catalunya. Després dels incidents violents que ha viscut Barcelona, entre altres localitats, i a les portes de dues noves manifestacions, cal persistir en les lliçons del professor canadenc. I què millor que dedicar un temps per a llegir un llibre meravellós, Les virtuts quotidianes, en el qual es defensa la tolerància, el perdó, la confiança i la resiliència, valors morals que poden compartir tots els humans, per sobre de les identitats.

Independentistes catalans, pensin en el conjunt de la societat catalana. I sí, és dolorós, però aparquin la idea, perquè és una mala idea. Ho sentim de cor.”

Junqueras, Torra: apreneu la lliçó de Ignatieff! (Crònica Global, 26 d’octubre de 2019)