ActualitatOpinió

“Per sobre de tot, les forces polítiques han d’entendre la necessitat de restablir el diàleg, posant fi a una etapa, estèril i desastrosa per a la societat, d’enfrontaments institucionals. Per a això serà necessari gestionar amb intel·ligència l’escenari que ens deixa la sentència. No serà possible establir aquest diàleg al marge de la llei, ni reactivant fracassades estratègies unilaterals. Tampoc podrà fructificar mentre una part dels interlocutors romangui en la presó. Heus aquí el desafiament que ha d’encarar la política: buscar, des del respecte a l’Estat de Dret, però també social i democràtic segons la Constitució, una solució airosa per a aquestes situacions penals… i començar a recuperar el temps perdut.

A la societat civil correspon multiplicar iniciatives i espais de trobada, generant un clima de distensió civil i d’exigència ciutadana perquè així sigui. Si alguns ocells han de niar entre nosaltres, que siguin cignes blancs.”

Cignes blancs (eldiario,es, 28 d’octubre de 2019)