ActualitatOpinió

“Cal reconèixer-ho, el federalisme cotitza poc en les passarel·les dels nacionalismes sexis. La independència de Catalunya o una Espanya centralitzada no deixa de ser el mateix somni humit. Aconseguir l’Estat top model per a ús i gaudi en exclusiva dels seus admiradors. Enfront de l’ànim de conquesta, el federalisme advoca per compartir. Per integrar identitats múltiples no sols des de la tolerància, també des de la generositat i l’admiració. Per abandonar la lògica de la batalla, per deixar enrere aquesta visió de poder que menysprea a tot aquell que no combrega amb les mateixes idees o només s’acosta a l’adversari per a fagocitar-lo. Una Espanya acollidora i diversa, al servei del benestar i el respecte de tots. Massa treball, massa pes per a la política de la lleugeresa.”

Els dònuts (El Periódico, 31 d’octubre de 2019)