ActualitatOpinió

“Malgrat els grans titulars d’aquests dies, la sentència no és ni el principi ni la fi del conflicte polític i social que travessa Catalunya, que segurament trigarà anys a resoldre’s. Representa probablement un punt d’inflexió que pot significar que la situació s’enquisti i s’integri en la normalitat o que puguem avançar cap a una nova etapa en què siguem capaces d’asseure’ns en una taula reconeixent que ningú està en possessió d’una veritat revelada.

La solució a la crisi política no arribarà amb discursos grandiloqüents ni rotunds ni amb reaccions descontrolades, sinó en la mesura que siguem capaces de veure la part de raó que pot tenir l’altre fent ús dels beneficis del dubte i assumint que haurem de cedir en les nostres posicions per a trobar una manera de viure junts sense agredir-nos.”

La sentència és aquí (Crónica Global, 16 d’octubre de 2019)