ActualitatOpinió

“Perquè el que es va viure fa gairebé una setmana, el dimarts passat a Estrasburg, va ser la conversió del nou nacionalisme català a un moviment antieuropeu que, com gairebé tots els que ara són, invoca la llibertat i la democràcia directa per a criticar les institucions. Em disculparan l’alleujament, però em va resultar especialment penós escoltar a Carles Puigdemont donant lliçons a la Unió Europea. I ho lamento també pels pocs milers que es van anar fins a Estrasburg, amb àmplia representació entre ells de jubilats que, una altra paradoxa, continuen cobrant la seva pensió mentre la hi garanteix un Estat del qual volen marxar. I ja no els importa si en la deriva deixen de ser europeus. És més, aquesta Europa ja no interessa…”

Adéu, Europa! (La Vanguardia, 8 de juliol de 2019)