ActualitatOpinió

“El propòsit dels acusats de tornar a fer el que van fer és precisament un altre motiu per a desconfiar de la versió simbòlica. Cuixart va ser el més contundent, però uns altres, com Jordi Turull o Josep Rull, van mostrar la mateixa intenció, encara que d’una altra manera, a més que tots continuen prenent la part pel tot i continuen parlant de la seva mitjana Catalunya com si fos l’única que existeix. Si tot era mentida, si en realitat creuen conscientment que tot era simbòlic, quin sentit té tornar a repetir-ho? Tothom sap que si s’haguessin reunit les circumstàncies adequades i l’Estat no hagués reaccionat amb l’aplicació de l’article 155, entre altres mesures, els dirigents independentistes haguessin fet més passos endavant. Una altra cosa diferent és si la independència podia realment ser efectiva.”

Era tot mentida i tornarien a fer-ho? (Crònica Global, 16 de juny de 2019)