ActualitatOpinió

“Hi ha un discurs contra la globalització que és fonamentalment erroni, encara que l’han assumit algunes esquerres molt coherents en altres coses. El que no es pot fer és lluitar contra el moviment de la història, i si realment alguns de l’antiglobalització llegissin detingudament Marx, veurien el paper que li adjudicava el comerç. I això va en augment, i no és horrible. És l’intercanvi de béns i també d’idees, de coneixements, de persones… Al món hi ha molt per descobrir de valors, de formes organitzatives, de sensatesa i valentia, que costa de trobar a prop. La globalització també ens ajuda a entendre el món d’una manera més àmplia. Això és boníssim. És com el turisme. Està gestionat fatal i en patim els efectes, però és un fenomen positiu extraordinari. I tots som turistes. Tot i que també s’ha de reconèixer que, encara que hi ajuda, el nacionalisme no se’n va només viatjant, sinó observant, entenent, escoltant i, finalment, parlant.”

Entrevista a Jordi Pedret (El Triangle, 22 de juny de 2019)