Opinió

“Va ser una cosa vergonyosa, impròpia d’una societat civilitzada. I arriscada, perquè fàcilment es podria passar de la intimidació i l’assetjament a la violència física. Una societat que es comporta d’aquesta manera està en una perillosa deriva moral. Les persones amb responsabilitats polítiques dins d’aquests grups han de prendre’s seriosament aquesta deriva.

Per això em va sorprendre la comprensió mostrada per Ernest Maragall quan en comentar l’ambient viscut aquell dia a la plaça Sant Jaume va venir a dir que no compartia aquells insults però que si la decisió d’Ada Colau hagués estat favorable a la seva llista aquella situació no s’hagués produït. El judici moral d’una conducta d’aquesta mena no pot dependre de si la decisió del teu rival et beneficia o et perjudica.”

Por de pensar (La Vanguardia, 26 de juny de 2019)