ActualitatOpinió

“L’independentisme hauria de reflexionar sobre la seva actitud respecte al federalisme. L’independentisme, en els seus moments d’eufòria, deia que era una pantalla passada. La més sòlida alternativa a l’independentisme és el federalisme, perquè cohesiona, i això inquieta a l’independentisme. I, efectivament, hi ha un perill efectiu d’anar cap endarrere i d’això hauria de ser conscient l’independentisme. Hauria de fer una reflexió sobre els camins que podria recórrer. I és un bon moment perquè no s’autoenganyi. Corre el risc de patir un autoengany amb el seu èxit electoral en les eleccions generals. Es pot autoenganyar si pensa que amb la victòria –d’una part d’aquest independentisme– en les eleccions generals es pot obrir una finestra d’oportunitat. Amb la composició de les cambres legislatives s’ha vist. Amb el seu pes ‘efectiu’ en elles. Esquerra, principalment, podria acabar fent una ‘Arrimadas’, amb un magnífic resultat –com a Ciutadans en les eleccions catalanes del 21D— i que fóra inútil, absolutament inoperant i irrellevant.”

Entrevista a Manuel Cruz (Crònica Global,24 de maig de 2019)