ActualitatOpinió

“La crisi política i social de Catalunya només es resoldrà quan tornem a respectar-nos els uns als altres, quan no banalitzem paraules i episodis dolorosos com l’exili republicà, l’apartheid o el nazisme, per molt que els esdeveniments que vivim ens semblin injustos o indignes.

No es resoldrà mentre no siguem capaços de recuperar el sentit del que significa la paraula convivència, d’acceptar que les diferents opcions polítiques són legítimes i que no hi ha una veritat revelada que justifiqui saltar-se les lleis i també les normes que permeten viure junts.

El bloqueig de la designació de Miquel Iceta com a senador no només és un episodi estèril que no beneficia ningú. És una expressió més de l’obstinació de fer-nos mal els uns als altres, d’una espiral de rancor que no sembla tenir fi i que impedeix que recuperem un consens que faciliti que puguem viure junts sense agredir-nos.”

El veto a Miquel Iceta (Diari de Girona, 21 de maig de 2019)