ActualitatOpinió

“Les qüestions que repercuteixen directament en les nostres vides i en el desenvolupament del projecte col·lectiu haurien de centrar els debats més urgents, entre els quals ocupa un lloc destacat el de la desigualtat i la pobresa. Les xifres corroboren una vegada i una altra el gran desequilibri que viuen les nostres societats, i Espanya és un dels que presenta una polarització més acusada. Segons l’índex Gini, som el tercer país més desigual de la Unió Europea, per darrere de Romania i Macedònia. La concentració de la riquesa deixa un 23,5% de la població de la UE, uns 119 milions de persones, en risc de pobresa i exclusió (índex AROPE). A Espanya, aquest indicador arriba fins al 27,9%, gairebé 13 milions de persones.”

Europa, no només una batalla d’idees (El País, 25 d’abril de 2019)