ActualitatOpinió

“Un moviment nacionalpopulista no pot ser transversal en una nació d’Europa occidental, per tant societat pluralista i complexa. Catalunya no és Lituània, ni Ucraïna, ni Crimea, encara que certa dirigència independentista i gran part dels seus seguidors somiïn encara avui amb un Maidan particular que arribi on no va poder arribar el 1-0. Al que el nacionalpopulisme independentista s’enfronta no és (només) a un estat membre de la Unió Europea que no està disposat a deixar-se desmembrar ni a la meitat almenys de la població catalana que es nega a ser uniformitzada, el que té davant és una societat complexa que encara un futur que ja està aquí i que consisteix en un veritable tsunami de civilització que canviarà les nostres formes de vida, començant per l’ocupació i l’educació, en menys d’una dècada.”

Entrevista a Gabriel Jaraba (Crònica Global, 7 d’abril de 20199