ActualitatNotíciesTertúlia

La professora de Dret Constitucional, Argelia Queralt, va ser la protagonista de la darrera tertúlia federalista, celebrada el passat dijous 14 de març. Queralt va defensar durant l’encontre la reforma constitucional com a sortida a l’actual crisi política en la què es troba Catalunya. Segons aquesta jurista, “no podem esperar al moment perfecte per dur a terme aquesta reforma”. De la mateixa manera, Argelia Queralt va exigir a l’actual classe política valentia per debatre i discutir la reforma de l’actual Carta Magna. Cal, segons ella, “voluntat política”. I al mateix temps, segons va defensar aquesta professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona ha de comptar amb tothom, “no l’ha pot fer un sector ideològic”.
Tot i això, va afirmar, davant les actuals crítiques d’alguns sectors socials i polítics a l’actual ordenament jurídic, que Espanya es troba entre les 20 democràcies plenes de tot el món. A la vegada, Queralt va lamentar que una part de la classe política actual així estat capaç de resoldre un problema polític i l’hagi de resoldre la Sala Penal de Tribunal Suprem.
D’altra banda, Argelia Queralt va manifestar que es difícil assumir que Espanya sigui un país federal donat que no té un govern compartit i una cambra de representació territorial que serveixi de punt de trobada així com l’establiment de les competències que correspon a cada una de les administracions públiques.