ActualitatNotícies

El dimarts 12 es va presentar el llibre del Carlos Jimenez Villarejo a Vilanova i la Geltrú en el marc de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer; hi varen assistir unes 70 persones

L’escriptora Mercé Foradada, va iniciar l’acte fent un amplia ressenya biogràfica dels ponents Alberto Reig i Carlos Jiménez, destacant la seva professionalitat, cadascun en el seu àmbit i el seu compromís amb la lluita del valors que ha reprentat l’esquerra en aquest país. Va recomanar el llibre, ja que la seva lectura li ha resultat colpidora, per la claredat amb que Carlos Jiménez Villarejo va desmuntant al llarg de articles publicats en diversos mitjants de comunicació durant sis anys, les tesis tant polítiques com jurídiques i també les falsedats en que s’ha basat l’independentisme per convèncer a una part del ciutadans de Catalunya.

Per la seva part Alberto Reig, es va endinsar en la biografia de Carlos Jimenez Villarejo, des de la època en que va actuar com a fiscal en el cas Banca Catalana i el seu compromís en la lluita contra la corrupció, com també després de la seva jubilació, la seva actitud de denuncia permanent amb el casos de corrupció tant econòmica com política, així com la seva postura en contra de la política i els polítics independentistes com es constata al llarg del llibre que presentem avui.

Carlos Jiménez Villarejo va fer una repàs de la història de l’independentisme des del temps que la política catalana estava en mans de la família Pujol, els Prenafreta, Macià Alabedra, el seu successor Artur Mas, dels que va ressaltar que tots ells han estat comdemnats en ferm per diversos tribunals de justícia, fins a analitzar els fets de la tardor passada en els que el govern Puigdemont vulnera totes les lleis fonamentals, Constitució, Estatut d’Autonomia, fins i tot la llei de Consultes en la que es volia basar el referèndum de l’1 d’octubre. Per altra banda, el Govern independentista de Quim Torra ha oblidat la seva agenda social, i malgrat que 157 alts càrrecs de la Generalitat estan cobrant entre 110.000 i 130.000 Euros, el que es dedica a les polítiques d’infància i família és un 0,8% del PIB, un dels més baixos d’Europa, com s’està deixant palès constantment al Parlament per part de la companya diputada Beatriz Silva que n’ha fet estudis molt acurats.

La presentació va concloure amb preguntes per part dels assistents.