ActualitatOpinió

“La sobirania està de moda. Constitueix la pedra angular del discurs de Matteo Salvini. La reivindica el lepenismeidentitari. Prima a la Polònia ultra del PIS. Les polítiques de Donald Trump giren entorn del pivot sobiranista i el seu ex-guru, Steve Bannon, organitza, al costat de la Lega de Salvini, els Germans d’Itàlia, un partit postfeixista, i altres famílies d’extrema dreta, una internacional sobiranista (valgui l’oxímoron) davant les pròximes eleccions europees. Proclamen entusiàsticament el seu soberanisme, com no, els nacionalismes domèstics. I el més curiós és que, fins i tot grupuscles esquerrans, com els que encapçalen Alamany i Nuet, acusen els Comuns (dels quals formaven part fins ahir) d’abandonar el soberanisme.”

Sobiranies a gogó (El Triangle, 30 de març de 2019)