ActualitatNotíciesOpinió

“MISSIÓ FEDERAL” explica la història de Federalistes d’Esquerres i proposa una Catalunya compartida

Ja es pot comprar el llibre “Missió Federal. Cap a una solució compartida a Catalunya”. El llibre l’ha escrit el membre i exvicepresident de Federalistes d’Esquerres, Francesc Trillas. Miquel Iceta n’ha escrit el pròleg. L’obra
presenta una reflexió sobre la resposta federalista que s’ha donat al procés independentista català. Narra en primera persona la divisió de la societat catalana i el sorgiment de l’associació Federalistes d’Esquerres. Explica el separatisme català com una confluència de les velles pràctiques del pujolisme amb els nous moviments nacional-populistes. I realitza propostes per una solució compartida a Catalunya en el context del progrés cap a una democràcia federal. En el pròleg, Miquel Iceta destaca del llibre que explica com el federalisme és indestriable d’un projecte social i d’una aposta decidida per una Europa sense fronteres.

En un primer capítol s’explica la història de Federalistes d’Esquerres tal com l’ha viscuda l’autor, en el context del procés independentista. En el segon, es fa una crítica d’aquest procés, que enfonsa les seves arrels en el pujolisme, que ha creat una divisió profunda (en el capítol s’explica com ha afectat a l’autor personalment) i que aixeca unes branques semblants a les de molts moviments populistes. En el tercer s’explica per què és important que fem un esforç col·lectiu per superar el que ha passat des de la tardor de 2017. Finalment, s’ofereixen algunes reflexions sobre com el federalisme del segle xxi ha d’avançar democràticament per fer-se fort i contribuir a resoldre de forma compartida (també amb molta gent que avui recolza opcions populistes) els grans reptes del món d’avui.

 El llibre ja es pot comprar on line, en versió paper i electrònica, a 

https://www.bubok.es/libros/258906/MISSIO-FEDERAL-Cap-a-una-solucio-compartida-a-Catalunya

I estarà disponible a la paradeta de Federalistes d’Esquerres el dia de Sant Jordi.