ActualitatOpinió

“Coneixen l’agenda 2030 pel desenvolupament sostenible? Es tracta d’un document aprovat per les NU proposant una sèrie d’objectius per l’any 2030 per avançar cap a un món més sostenible. Es divideix en 17 objectius: erradicació de la pobresa, lluita contra la fam, bona salut, educació de qualitat, igualtat de gènere, aigua potable i sanejament, energies renovables, ocupació digna i creixement econòmic, innovació i infraestructures, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, consum responsable, lluita contra el canvi climàtic, flora i fauna aquàtica, vida i ecosistemes terrestres, pau i justícia i aliances per obtenir aquests objectius. Crec que els títols deixen clars els seus continguts i qui vulgui anar més enllà no té més que mirar la web de l’agenda 2030 de les NU. És un bon programa general que va acompanyat de mesures per veure com es pot portar a terme i qui pot impulsar-ho. Seria un bon programa marc federalista per a les properes eleccions. I dic federalista perquè marca objectius generals que s’hauria de concretar als diferents nivells (mundial, europeu, espanyol, autonòmic i ajuntaments).”

Federalisme i programes electorals (Diari de Girona, 23 de març de 2019)