ActualitatOpinió

Parlant de drets dels treballadors: el procés ha servit de cortina de fum per retallar-los?

El que està provocant el procés és que no es parli d’aquests temes. Però a més està provocant un efecte arrossegament a la resta d’Espanya, com es veurà en les eleccions vinents. Les dretes i els independentistes es retroalimenten, fan que el debat sigui sobre això i no sobre la pobresa, les desigualtats, les noves formes de treball… El debat sobre les banderes està tapant els problemes de les persones. En aquests anys de procés no només no s’ha avançat sinó que s’han deteriorat els drets laborals a Catalunya.

Relaciona aquest retrocés amb el procés?

Crec que hi ha una interrelació, sí. Perquè el procés està generant falses expectatives. Fa poc el senyor Torra deia «quan siguem independents es resoldran els problemes de la sanitat, de l’educació, de les pensions…». Al meu entendre això és una excusa, perquè s’està declarant impotent per resoldre aquests temes en les condicions actuals. I a més, genera falses expectatives, perquè això no és així, ho dic categòricament.

Estem oblidant, per tant, els problemes reals de la gent?

Avui passejava pel preciós Barri Vell de Girona. He vist en un balcó una pancarta contra aquest greu problema dels pisos turístics. Una. I n’hi ha 15 o 20 d’independentistes. Aquí es veu que de cara a la campanya de les municipals, el problema real que pateixen els ciutadans, estarà ocult perquè el taparà l’altre debat.

Entrevista a Cándido Méndez (Diari de Girona, 2 de març de 2019)