ActualitatOpinió

“L’escenari en què es desenvolupa el judici contra els líders polítics i socials de l’independentisme ha canviat. A partir d’ara es desenvoluparà paral·lelament a la campanya electoral —en sentit ampli— de les eleccions generals, però també de les eleccions locals, autonòmiques i europees. En totes estarà present, d’una manera o altra, el judici sobre els fets esdevinguts a Catalunya en els últims mesos del 2017 o, més ben dit, la manera en què els diferents implicats polítics es van comportar abans, durant i després d’aquells mesos. Aquest eix del debat polític estarà present, sobretot, en el discurs dels tres partits de la dreta espanyola, que, en part arrossegats pel fenomen Vox, estan posant molta èmfasi en com Pedro Sánchez ha abordat el conflicte català.”

El judici entra en campanya (El País, 20 de febrer de 2019)