El 14 de desembre vam tenir una nova tertúlia federalista en la Llibreria Alibri a càrrec de Lluís Rabell i sota el títol: “L’auge dels populismes. D’Europa a Catalunya”
Rabell es pregunta per què està produint aquest fort gir de l’opinió pública cap a postulats i discursos que, fins fa poc, només brandava una extrema dreta de fitada influència. I com es manifesta aquest fenomen a Europa, Espanya i Catalunya. Els populismes utilitzen arguments simplificats amb qüestions com la immigració o a la identitat nacional per a aconseguir el vot de les persones que viuen amb por la crisi del sistema, afirma.
També va fer referència a com el capitalisme tendeix a la proletarització de les classes mitjanes i aquestes poden convertir-se en una nova classe obrera o en el contrari. Poden fer la revolució o la contrarevolució. La crisi global que tibant nostres societats pot evolucionar de diferent manera. Les esquerres no funcionen amb vasos comunicants: totes pugen o totes baixen. A diferència de les dretes no han après a unir-se i això les afebleix. Portugal és un bon exemple del que poden fer les esquerres quan van unides.

A continuació podeu trobar les notes per a aquesta tertúlia reunides en un article:

L’ascens del populisme (notes per a un col·loqui) (bloglluisrabell.com)