Notes de premsaPremsa

La delegació maresmenca de Federalistes d’Esquerres renova la seva direcció i es proposa continuar creixent

L’organització continuarà treballant, també al Maresme, per difondre l’opció federalista com a solució a l’atzucac polític que vivim a Catalunya

Mataró, 8 de novembre de 2018

Dimecres 7 de novembre la delegació maresmenca de Federalistes d’Esquerres va celebrar a Mataró una assemblea que va servir per renovar la seva direcció i establir les línies generals a seguir properament a la comarca. L’assemblea va servir per fer palesa la preocupació existent per la sortida en fals que suposa l’opció independentista i la necessitat d’una alternativa europeista i social a la crisi. En aquest sentit, Federalistes d’Esquerres es proposen continuar treballant, també a la comarca del Maresme, en l’organització de tot tipus d’activitats per difondre la proposta federalista com a solució a l’atzucac polític en què està immersa Catalunya.

La proposta federalista d’esquerres passa per una reforma de la Constitució que permeti desenvolupar un sistema federal en base als principis de la cooperació, la lleialtat institucional i la solidaritat entre els pobles d’Espanya; regenerar el model polític i institucional, fent-lo més democràtic i participatiu, respectuós de l’autogovern de les parts i de la plurinacionalitat d’Espanya; i avançar en la construcció d’una Europa sense fronteres, federal, més justa i solidària. Per a Federalistes d’Esquerres, només un esforç comú permetrà consolidar la democràcia i la pau al nostre continent.

L’assemblea celebrada a Mataró va comptar amb la participació de Josep Sampera, vicepresident de Federalistes d’Esquerres. En el transcurs de la mateixa es va renovar la direcció de la delegació maresmenca. Aquest és el nou equip escollit: Miguel Guillén (coordinador), Maria-Antònia Guardiola, Eloi Serrano, Carlos García, Daniel Torán, Manuel Mas i Jaume Puig.