ActualitatBlog (Esquerra sense fronteres)

“No serà fàcil sortir del punt en què es troba el conflicte polític que viu internament la societat catalana i que enverina les relacions entre les institucions catalanes i les de l’Estat. Però no cal trencar-massa el cap per arribar a la conclusió que tard o d’hora, i sempre que tots els actors es mantinguin en les regles del joc democràtic i no violent, caldrà arribar a un acord sobre millora de l’autogovern en un marc de lleialtat institucional i confiança mútua. Arribats a aquest punt, la solució federal hi serà per sortir del forat. La recent reunió a l’Hospitalet de Llobregat de federalistes de tot Espanya mostra que, contra el que vol l’independentisme, aquesta és una opció viva i creixent també fora de Catalunya. Tard o d’hora caldrà recórrer a ella. I com més aviat, millor. ”

Quan va despertar, la solució federal hi era allà