ActualitatOpinió

“I acabo repetint una idea que no deixa de sorprendre´m. A Catalunya hi ha molts ciutadans, inclosos molts que es manifesten independentistes, que voldrien una Europa federal però molts d´ells menyspreen una sortida federal per Espanya. TV3, l´altaveu independentista difusor de moltes de les falses «veritats», no parla mai dels actes federalistes i s´ha negat a difondre el film Federal, dirigit per Albert Soler, que dona una visió actual del federalisme amb entrevistes a federalistes de tot el món (sobretot catalans, espanyols i europeus) de primer nivell. Però l´Europa federal sols l´aconseguirem si els ciutadans europeus van assimilant les idees del federalisme i federalitzant els països que formen la UE. Això és el que proposem els que creiem en una solució federal per a Espanya, on les diferents nacions tinguin el pes que els correspon i trobo contradictori que qui es declari federalista a Europa rebutgi aquesta solució per a Espanya.”

Contra les simplificacions: Federalisme (Diari de Girona, 13 d’octubre de 2018)