ActualitatOpinió

“En tenim un nou exemple paradigmàtic en aquesta mena de Moviment Nacional, interclassista i transversal, que promouen l’expresident Carles Puigdemont, el seu escolanet Quim Torra i la claca que els envolta. La concepció i la filosofia que inspiren laCrida Nacional per la República són, mutatis mutandis, les mateixes que van justificar la creació del Movimiento Nacionalencapçalat pel general Francisco Franco: un poti-poti ideològic al servei d’un hiperlideratge carismàtic, incontestable i amb un rerefons autoritari. Si José Antonio Primo de Rivera, el fundador de la Falange, va proclamar que “España es una unidad de destino en lo universal”, Carles Puigdemont diu, en altres paraules, el mateix: “La República Catalana és una unitat de destí en l’universal”.”

No passaran! (El Triangle, 19 de juliol de 2018)