ActualitatEspai FederalistaNotícies

El passat dia 30 de juny Federalistes d’Esquerres va celebrar la seva assemblea general de socis a la sala d’actes de Comissions Obreres de Catalunya. El mateix dia va tenir lloc la tercera Escola d’Estiu de l’organització, amb el lema La Crisi de Desigualtat.

Pel que fa a l’Assemblea, cal subratllar alguns canvis que es van produir en la Junta de l’entitat. En primer lloc, destaca el canvi en la vicepresidència de l’entitat. El fins ara vicepresident de la Junta, Francesc Trillas, és reemplaçat per Josep Sampera, que ja formava part de la Junta de Federalistes d’Esquerres. En segon lloc, s’incorporen a la Junta de l’organització Jordi Pedret, Sara Jaurrieta, Peru Erroteta, Josep Lluís Atienza, Josep Quintanas i Robert Sanahuja. D’altra banda, entre les diferents persones que van intervenir a l’assemblea, destaca la figura d’Albert Solé, que enguany ha presentat el documental Federal arreu de Catalunya.
A la vegada, el periodista del rotatiu El País, Lluís Bassets, va presentar la revista “Política i Prosa”, que compta amb el suport de periodistes i d’intel·lectuals com Rafael Jorba, Astrid Barrio o Fèlix Riera. Aquest grup de professionals de diferents àmbits defensen un nou acord amb l’estat des del catalanisme polític.

Finalment, el president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella, va anunciar que el proper 6 d’octubre tindrà lloc a l’Hospitalet una gran trobada federalista.