ActualitatNotíciesPremsa

“Què tenen en comú països com els EUA, Canadà, Índia, Asutria, Alemanya o l’Argentina? Tots ells són estats federals, ón els poders regionals gaudeixen d’autonomia i fins i tot sobirania en importants aspectes de la política interna. Una forma de governar que es s’oposa als nacionalismes que ara ressorgeixen a Europa i que han vist el seu cimal en el Bréxit, l’èxit de Marine Le Pen i el nou Govern d’Itàlia. Mentre que ells aposten per la recentralització del poder, la pàtria com a concepte ferma i aixecar més fronteres que els divideixin, el federalisme europeu aspira a considerar la Unió Europea com a institució per sobre de tots i eliminar les barreres que cada vegada tenen menys sentit en un món cada vegada més global poblat per gent de diferents ètnies, religions i procedències. ”

És el federalisme l’única solució per al conflicte entre Espanya i Catalunya? (L’Español, 1 de juliol del 2018)