ActualitatOpinió

“Avui se suma el 11-S i el terrorisme global amb les crisis financera i migratòria. Occident ha patit aquests tres grans xocs que han destruït la política convencional, i hi ha noves formacions polítiques que s’estan aprofitant. No és estrany que el nostre sistema polític s’estigui fragmentant; la gent està espantada, desorientada i busca respostes i lideratge.
No ens hem tornat bojos: hi ha hagut greus convulsions i tractem de veure com ho gestionem. Trump és un signe d’això, el Brexit és un altre, i el nacionalisme català, també, per la seva coincidència amb la crisi de 2008. I cal afegir la revolució digital. Ningú comprèn en la seva totalitat el que estem vivint. No li vaig a explicar una bonica història que lligui tots els caps perquè no crec que sigui possible. “

Entrevista a Michael Ignatieff per Andrea Aguilar. (El País Semanal, 23 de maig de 2018)