ActualitatNotícies

El documental ‘Federal’ es projectarà aquest dijous 17 de maig en el marc del vuitè Festival de Cinema Polític de l’Argentina (FICIP), a Buenos Aires. La projecció es farà a partir de les 16 hores a l’auditori Leonardo Favio Espacio Cultural BCN i comptarà amb la presència del director del documental, Albert Solé. El FICIP, que s’inaugura el dia anterior i es clou el 23 de maig, es proposa “reconèixer i difondre les obres cinematogràfiques de temàtica política, entenent que cada història, succés, lluita, denúncia o repte són fets polítics que ens travessen i s’insereixen en cada comunitat”.
Els organitzadors del festival presenten ‘Federal’ com “La història, present i futur d’una proposta que busca conciliar els beneficis de l’autonomia i la integració en societats marcades per la presència d’identitats múltiples. El federalisme explicat des de dins, a partir de l’experiència de ciutadans anònims: sabent d’on prové, quines possibilitats té en un món cada cop més globalitzat”.
Albert Solé ha estat convidat a diverses projeccions i activitats que es desenvoluparan durant el festival com la roda de premsa que es farà el dijous pel matí, una trobada amb els directors i professionals, presents, el debat sobre “Comunicació en l’audiovisual, convergència i concentració monopòlica’ i la inauguració, amb la projecció de la pel·lícula ‘The Cleaners’, de Han Block i Moritz Riesewieck. El FICIP compta amb el suport del Instituto Nacional de Artes Audiovisuales, la municipalitat d’Avellaneda, la Red Nacional y Popular de Noticias NAC&POP, l’agrupació Oesterheld i el Sindicato Argentino de Televisión.

D’altra banda, ‘Federal’ està programat el 29 de juny al museu de Mallorca dins l’Atlantida Film Festival que es celebra a Palma. Aquest festival, l’únic gratuït a tota Espanya, que vol contribuir a repensar Europa arriba a la seva vuitena edició i es celebrarà entre els dies 25 de juny i 1 de juliol i té una edició online mitjançant ‘Filmin’, que dura fins el 25 de juliol.

El documental que analitza la proposta federal continua circulant per diverses sales de cinema i centres socials i cívics de Catalunya. El 27 d’abril es va poder veure al teatre Principal de Badalona, on s’hi va fer, a més, un debat en el qual va participar el president de ‘Federalistes d’Esquerres’, Joan Botella. El 8 de maig es va projectar a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, amb un debat posterior en el qual va intervenir la vicepresidenta de ‘Federalistes d’Esquerres’, Mirèia Esteva, i l’endemà es va poder veure al centre cultural La Cate, a Figueres, amb un debat després del passi on va intervenir Francesc Trillas, de la Junta de l’associació. Entre els propers passis n’hi ha previst un a Mataró, a la sala d’actes del Cafè del Mar, el proper 22 de maig a les 7 del vespre. Ben aviat, també es podrà veure a través de la plataforma ‘Filmin’.

(Siscu Baiges)

 

FICIPhttp://ficip.com.ar/

FILMINhttps://www.filmin.es/atlantida