ActualitatNotícies

Divendres 25 de maig va tenir lloc l’acte UN NOU CONTRACTE SOCIAL, CAP UNA EUROPA FEDERAL MÉS HUMANA, MÉS SOCIAL” a Vilanova i la Geltrú, on es va parlar del paper del món del treball en la economia global i el paper del federalisme com sistema d’organització.

L’acte va comptar amb ponents experts en economia i món del treball: Emili Ferrer, Coordinador a Catalunya de “Economistes Davant la Crisis”; Cesc Castellana, sindicalista; Josep María Rañé, membre de Federalisme Social; i Gabriela Poblet, Antropòloga social especialitzada en migracions internacionals, tots membres a més, de Federalistes d’Esquerres. L’acte va ser presentat per Àngels Navarro, també membre de Fed., 

A partir de la discussió sobre el pacte keynesià, la obsolescència de l’Estat-nació i la destrucció del contracte social, que els ponents van posar sobre la taula, es va debatre sobre les aportacions del federalisme a un nou contracte social en el marc de la globalització, i sobre el paper de la Unió Europea. (Por Gaby Poblet)