ActualitatNotícies

L’escriptor Javier Cercas, l’acadèmic i ex-polític Joan Manuel del Pozo i l’historiador Jordi Canal s’han afegit al Manifest per la Plaça de la Constitució de Girona. Aquest manifest ha estat impulsat entre altres personalitats per destacats membres de Federalistes d’Esquerres de les Comaqrques Gironines, com Josep Quintanas i Alfons Martinell. La iniciativa ha sorgit arrel de la decisió de l’actual alcaldessa de Girona de canviar el nom de la Plaça de la Constitució pel nom de Plaça primer d’Octubre. Les persones que han signat el manifest reclamen que l’homenatge a una Constitució aprovada amb una majoria qualificada i que ha permès la convivència i el benestar de tothom no pot ser substituït per la celebració d’un procés que ens ha dividit i que ha causat un perjudici a la nostra societat. La campanya ha tingut un impacte notable en la societat gironina, i ha estat un recordatori que la democràcia ha d’avançar del costat dels projectes compartits i del respecte a les regles que ens hem donat col·lectivament. El manifest ha estat recolzat també per altres destacades personalitats de la societat gironina, com catedràtics i catedràtiques de Dret i Història, ex-representants polítics de diferents partits (PSUC, PSC, CiU i PP), i professionals de diversos sectors.