ActualitatOpinió

“Comença a ser fàcil carregar contra el procés pels resultats que es perceben. La societat catalana dividida com no ho havia estat mai, un partit nascut per impugnar el catalanisme convertit en majoritari a Catalunya i en gran força ascendent a Espanya, les institucions intervingudes per decisió del Govern central, un descrèdit general aquí i fora de la política catalana que necessitarà dècades per superar-se. A molts de nosaltres, d’aquells que havíem advertit de la futilitat de l’empresa, ens resultaria fàcil ara rabejar-nos en la derrota de la política oficial dels “irresponsables” –Jordi Amat els defineix així– que ens han governat quasi sense interrupció des del 1978. Però no caldria imitar l’adversari i cometre errors a l’alçada d’una política insolvent des dels mateixos fonaments. Ben al contrari, cal posar els punts sobra les is i restaurar alhora la pau civil al país.”

Estratègia i immoralitat, per Josep Maria Fradera (El País, 18/01/2018).