ActualitatNotícies

La sala d’actes del casal Pere Quart de Sabadell es va omplir amb motiu de la presentació de ‘Federalistes d’Esquerres de Sabadell i Vallès Occidental”, el passat 25 de gener. Més de dues-centes persones van assistir a l’acte, en el qual van intervenir Joan Botella, president de ‘Federalistes d’Esquerres’, Carme Valls-Llobet, vicepresidenta de l’entitat i Antonio Rodríguez Santamaría, membre del grup local. La moderació de l’acte va córrer a càrrec de la periodista Rosa Maria Puig-Serra, també membre de ‘Federalistes d’Esquerres de Sabadell i Vallès Occidental’.

Puig-Serra va recordar, en la presentació de l’acte, que Sabadell ha estat sempre una ciutat receptiva a les idees federals mentre que Antonio Rodríguez va destacar que la ciutat ha tingut molts alcaldes i diputats federals i que l’històric polític federalista Francesc Pi i Margall va ser candidat a diputat precisament per aquesta circumscripció. “Ara ha arribat potser el moment del renaixement federalista de Sabadell”, va afegir.

La vicepresidenta de ‘Federalistes d’Esquerres’ va mostrar la seva convicció que el federalisme és l’única manera d’organitzar la diversitat respectant-la i va lamentar que el nacionalisme mai no explica quines polítiques pensa aplicar. Carme Valls va apuntar la necessitat de crear una cultura federal i la seva voluntat de treballar per una societat “on les emocions polítiques siguin de respecte i confiança”.

Finalment, el president de l’associació va afirmar que “el federalisme comença des de baix, amb el reconeixement dels problemes reals i on tots els ciutadans i ciutadanes es respecten i treballen amb voluntat d’entesa”. “Som gent plural d’esquerres que volem construir una vida col·lectiva a l’alçada dels problemes que tenim”, va dir Joan Botella, que va demanar els dirigents independentistes que reconeguin els errors que ens han portat al cul-de-sac en què es troba la política catalana ara (per Siscu Baiges).