Notícies
  • “Un dels efectes del procés ha sigut normalitzar la bandera espanyola a Catalunya. Un fet insò- lit. Al Prat hi deu haver, per exemple, 25 estelades i 100 banderes espanyoles. A Vic serà, segur, al revés. Tot i que també, en tots dos casos, hi ha un 90% que no ha posat cap bandera. El que sí que ha aflorat és la normalització de la crítica al procés. Molta gent, a la feina, al carrer, ja no calla. La gent opina, debat, es posiciona. El menysteniment i el silenci d’una realitat que inclou, almenys, el 50% de la societat catalana, no era normal”
  • “A Catalunya s’ha produït això de l’hegemonia cultural que no enteníem els qui llegíem Gramsci. Quan un grup social aconsegueix imposar la seva visió de les coses, la seva ideologia, de manera majoritària en la societat, de manera que la resta es veu obligada a adherir-s’hi o ser-ne exclòs o silenciat, es produeix una veritable hegemonia social. Els altres han viscut a l’ombra d’aquesta hegemonia i els partits, les persones, els líders, ens hi hem incorporat. I qui no ho ha fet, inevitablement, ha quedat marginat”

Entrevista de Peru Erroteta a Rafael Duarte, tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Economia del Prat de Llobregat (El Triangle, 24 de desembre del 2017)