Notícies
  • El nacionalisme dominant a Europa té un significat molt majoritari d’extrema dreta. El nacionalisme implica un replegament proteccionista i està adquirint trets xenòfobs. A Europa, la protesta contra l’establishment l’està liderant l’extrema dreta
  • Tant de bo poguéssim privatitzar els sentiments de lleialtat nacional. A Europa, més bé o més malament, hem aconseguit privatitzar la religió. Ja no és tan important que un governant sigui catòlic, protestant, budista… M’encantaria que passés el mateix amb la qüestió nacional
  • Un altre argument, molt feble, dels nacionalistes és identificar-se amb la suposada comunitat nacional. En termes polítics, per què m’he d’identificar amb Artur Mas i no amb Gaspar Llamazares? No ho entenc

Entrevista de Peru Erroteta a Cesáreo Rodríguez-Aguilera, El Triangle, 26 de novembre de 2017